achtergrond cirkel Layer 1

5 tips voor rake radiospots

header_rake_radiospot

Je kan ze niet doorspoelen, niet wegklikken en niet overslaan: elke dag horen we massaal veel radiospots. Maar hoe zorg je ervoor dat je doelgroep er ook effectief naar luistert? Hoe maak je een spot die de aandacht grijpt en die niet meer loslaat? Met deze 5 tips tover je een glimlach op elke luisteraar z’n gezicht.

1

1. Eén spot, één boodschap

Je hebt ongetwijfeld heel wat te vertellen over je merk of product, maar daar is radio niet het juiste medium voor. Kies één boodschap en blijf daarbij. Zo onthouden de luisteraars één iets: het belangrijkste.

In deze radiospot introduceren we bijvoorbeeld het nieuwe product Dindesse spek van kalkoen. ’t Is iets wat voorlopig weinig mensen kennen, dus leggen we rechttoe rechtaan uit wat het is.

dindesse-spek-van-kalkoen-verpakking

 2

2. Speel met geluiden

In een radiospot is geluid alles wat je hebt: ga er dan ook creatief mee om. Durf de verwachtingen te doorbreken door bijvoorbeeld extreem veel geluidseffecten te gebruiken, of juist heel veel stiltes in te lassen.

Met deze spot voor het Zwin Natuurpark geven we je 30 seconden pure rust middenin de dagelijkse drukte.

zwin-vlieg-met-ons-mee

3

3. Spreek in beelden

Hoe neem je de luisteraars mee in je verhaal? Laat ze het gevoel krijgen dat ze er zelf bij zijn. Beschrijf de setting met sprekende woorden en geluiden. Zo maak je de luisteraars benieuwd en trek je hun aandacht.

In deze spot voor vermogensbeheerder Capital at Work nemen we je niet mee naar een financieel kantoor, maar wel naar een riskante eettafel.

capital_at_work_risicos

4

4. Schrijven doe je in spreektaal

Of toch zeker voor de radio. Schrijf zoals je het zou zeggen. Dat betekent: geen moeilijke woorden en zeker geen lange zinnen. Een feilloze uitspraak mag, als die past in de context.

In een spot voor de Provincie West-Vlaanderen mag een vleugje West-Vlaams natuurlijk ook.

5

5. Ha-ha-ha

Humor! Daar kan je je pas echt mee onderscheiden. Wat is er leuker dan eens goed kunnen lachen als je naar huis rijdt na een werkdag?

pocoloco header

 

Wil jij de aandacht van je doelgroep trekken met een originele radiospot?

Laat van je horen via filip@d-artagnan.be