achtergrond cirkel Layer 1

Tip! Navigeer makkelijk door de berichten met je pijltjestoetsen.

de geboorte van Copperhead

Yvan Vindevogel, gepassioneerd farmaceut en ex-mede-oprichter van Omega Pharma, wordt getriggerd door een artikel over gin. Hij raakt geïnspireerd door de medicinale geschiedenis van de drank en de link met zijn beroep. Yvan besluit een gin te creëren met een unieke gebruikservaring.

situation

In samenwerking met een Belgische stokerij die meer dan 125 jaar ervaring op de teller heeft, ontwikkelt Yvan Vindevogel midden in de gin-gekte Copperhead:
the alchemist gin.

approach

Het hele succes van Copperhead is gebouwd rond een unieke storytelling. Het mysterie van de alchemie werd zorgvuldig gedistilleerd tot een heerlijke en veelzijdige gin, een levenselixir voor wie een rijke levensstijl geniet.

De verpakking brengt alle historische elementen prachtig samen. Het design van de handgeschilderde koperen fles verwijst naar een klassieke apotheekfles.

results

Copperhead werd met veel enthousiasme onthaald en schreef in Europa meteen een succesverhaal. Jet Import, de Belgische distributeur van onder andere Corona en Red Bull, noemde Copperhead “its best selling new product ever”. Ondertussen zijn er al meer dan 250.000 flessen verkocht…

deel deze case

ontdek andere cases

ontdek de case
ontdek de case