achtergrond cirkel Layer 1

Tip! Navigeer makkelijk door de berichten met je pijltjestoetsen.

situation

Roeselare is een aantrekkelijke en groeiende centrumstad waar het aangenaam wonen, werken en winkelen is. De stad kreeg de laatste jaren – letterlijk – een nieuw gezicht dankzij tal van infrastructurele werken. De Roeselarenaars mogen gerust trots zijn op hun stad en met deze boodschap willen we ook naar buiten komen … Maar hoe communiceer je zo’n veelzijdige en levendige stad?

target

We zetten Stad Roeselare neer als sterk merk. De multi-inzetbare lijn #VANRSL wordt de kapstok en signatuur voor alle communicatie van de stad. Om de veelzijdigheid van de stad en het aanstekelijke enthousiasme van de inwoners in de verf te zetten, maken we eigen muzieknummer ‘Wieder zin #VANRSL’ met bijbehorende videoclip. Samen met heel wat talent #VANRSL …

But first: twee coole oproepen om zo veel mogelijk Roeselarenaars warm te maken om te figureren!

 

action

De nieuwe lijn wordt via allerlei kanalen gecommuniceerd: stickers, T-shirts,
koffietassen … allemaal #VANRSL. Zo wakkeren we het trotse gevoel bij de inwoners nog eens goed aan.

Voor de videoclip organiseerden we een kick-off moment. Iedereen die kan zingen, dansen, muziek spelen, rappen of gewoon enthousiast is, mocht zich aanmelden om deel uit te maken van de clip.  Er werd tevens een heuse massascène opgenomen, waar meer dan 700 Roeselarenaars present tekenden.

“Super. Het was echt de max!” 

_____

Michaël Dupon
over zijn bijdrage aan de videoclip

results

Het maken van de campagne met het lied en de clip mobiliseerde heel wat Roeselarenaars, die zich enthousiast inzetten om mee te werken. Het participatieve aspect van de campagne was bij deze geslaagd. Heel wat inwoners pimpten hun Facebook-profielfoto met #VANRSL.

De videoclip ging in première tijdens het Weekend van de Klant, op groot scherm op
de Grote Markt en op het stationsplein. De start werd niet gemist, want na het lanceringsweekend werd de videoclip al meer dan 150.000 keer bekeken en 2.500 keer gedeeld … Mooie cijfers #VANRSL!

deel deze case

ontdek andere cases

ontdek de case
ontdek de case