achtergrond cirkel Layer 1

Tip! Navigeer makkelijk door de berichten met je pijltjestoetsen.

headerimage

situation

Alpro, de Europese marktleider in plantaardige voeding, groeit snel. Zó snel dat de productie op de site in Wevelgem in de laatste vijf jaar verdubbeld is.

target

Om al dat plantaardig lekkers te kunnen blijven produceren, zoekt Alpro 100 nieuwe collega’s. Da’s niet makkelijk in een regio waar de werkloosheid heel laag is. Daarom moet onze zoektocht naar de juiste mensen extra opvallen.

action

d-artagnan en James Cooke weten van aanpakken. We zetten onze campagnelijn ‘Word de pro in Alpro’ meteen in de verf op een 45 meter hoge gevel. De lanceringsvideo met een sympathiek stuntelige James Cooke wordt verspreid via sociale media en in de cinema. In twee extra video’s gaat James op zoek naar mensen die pro willen worden. Maar hoe doe je dat? Op onze campagnewebsite ikwordpro.be vind je alle info.

results

Onze opvallende campagne werd breed opgepikt in verschillende media. Tijdens de eerste maand van de campagne werd de video 1,7 miljoen keer bekeken en haalden we al 60 sollicitanten binnen.

Na afloop van de campagne kunnen we 145 sollicitanten optekenen. Het aantal openstaande vacatures is tijdens onze campagne gedaald van 97 naar 48. Bovendien leeft ‘ik word pro’ ook intern: het aantal interne referrals is met 25% gestegen.

deel deze case

ontdek andere cases

ontdek de case
ontdek de case