D'Artagnan Logo

the employer branding agency

kies zelf je collega’skies zelf je collega’s

Infrabel

 

jobs.infrabel.be

 

  • Design & Branding
  • Digital & Social
  • Employer Branding
  • Strategy

Infrabel beheert het Belgische spoorwegennet en da’s een heel karwei. Daarom is de spoorwegnetbeheerder constant op zoek naar gemotiveerde collega’s die willen meewerken aan veilige en duurzame mobiliteit. Infrabel creëerde hiervoor een Refer a Friend-programma dat wij op een verrassende manier intern in de kijker zetten. 
 

van animeren naar amuseren

Het referral programma van Infrabel bestond al voor wij ermee aan de slag gingen én bleek ook succesvol te zijn. Maar, soms is er nood aan een frisse wind om het enthousiasme te bewaren. Wij haalden onze beste Frank Deboosere skills boven en voorspelden niet zomaar een frisse wind, maar een creatieve tornado. 
 
Waar Infrabel haar referral programma eerst intern communiceerde via illustraties, kozen wij ervoor om het anders te doen. Denk: eigen medewerkers als hoofdrolspelers, authentieke foto- en videografie en een goeie dosis humor. De insteek was eenvoudig: als medewerker kies jij dankzij het Refer a Friend-programma jouw collega’s zélf. En die collega’s kunnen echt iedereen zijn. Het eindresultaat bewonder je hieronder.

Winter Wonder Lunch als extraatje

Voor de regio's waar het ietsje moeilijker is om de juiste profielen te rekruteren, ontwikkelden we een extra actie: een ‘concullegiale’ Zeeslag tussen verschillende sites, inclusief ‘Rad van Referral’ activatie. De site die de meeste aanbevelingen deed, won een Winter Wonder Lunch met alles erop en eraan. Santé en smakelijk!

 

Slim gezien trouwens van Infrabel, zo’n referral programma. Medewerkers inschakelen om aanbevelingen te doen kan je bedrijf en employer brand een stevige boost geven. Dat bewijst dus het belang van interne employer branding

 

interne employer branding flyer voor een referralcampagne voor Infrabel
employer branding video voor referralcampagne voor Infrabel \'jouw vriend is €1000 waard\'

other clean casesother clean cases

*zei niemand ooit. Wees gerust: wij sturen je enkel af en toe een nieuwsbrief. Eentje die je graag zal lezen, nog wel. If not, even goeie vrienden.

spam me*spam me*