D'Artagnan Logo

the employer branding agency

Waarom een employer branding video maken?Waarom een employer branding video maken?

Het hoogste loon of het dichtst bij huis? Nee hoor, waar we werken wordt al lang niet meer enkel daardoor bepaald. We willen aan de slag bij een bedrijf dat strookt met waar we zelf voor staan. Maar hoe laat je als bedrijf zien wat er belangrijk is in jouw bedrijfscultuur? Met een employer branding video!

Van acteren komt solliciteren

In een video krijg je je verhaal beter verteld dan met een stilstaand beeld. Een video maakt het mogelijk om echt een gevoel te creëren. Bovendien is het de ideale manier om direct de aandacht te trekken van mensen terwijl ze door hun timeline scrollen. Net daarom is video vaak een belangrijk onderdeel van onze employer branding campagnes. Via video kunnen we opvallen in de massa en op een originele manier concurreren met iedereen die vacatures heeft.

Zet je dan standaard video in voor employer branding campagnes? Niet per se. Alles hangt af van het idee, als het je de beste manier lijkt om de doelgroep te bereiken en als het in onze strategie past.

Je bedrijf in de kijker

Video is dus een ideaal medium om je verhaal te vertellen en de sfeer van je bedrijf over te brengen. In een employer branding video laat je je bedrijf en de mensen die er werken zien. Als je huidige medewerkers glimmen van trots omdat ze bij jouw bedrijf werken en je de interesse van potentiële medewerkers niet meer kan bijhouden dan heeft de video zijn doel bereikt.

De ene employer branding video is de andere niet

Er zijn verschillende soorten video’s die je voor employer branding kunt inzetten. Een rekruteringsvideo dient in de eerste plaats om mensen aan te trekken, terwijl een testimonial je huidige medewerkers aan het woord laat om te vertellen over de bedrijfscultuur. In een manifest beschrijf je waar je bedrijf voor staat en zijn de EVP’s dus heel belangrijk. Ook binnen eenzelfde soort video kan je nog verder verfijnen want het spreekt voor zich dat een testimonial van een productiearbeider er anders zal uitzien dan van iemand in een marketingfunctie.

Video, dat is met een camera, toch? Niet per se. Ook zonder een camera in de hand te nemen kan je een video creëren. Een animatie bijvoorbeeld, is ook een video. Kijk maar naar het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis, waar er helemaal in de stijl van de campagne met kleuren en vormen wordt gespeeld om ook online het kleurrijkste ziekenhuis te creëren.

Welke video je inzet hangt af van je doel. Wil je vooral awareness rond je bedrijf creëren, nieuwe mensen rekruteren of heb je die al binnengehaald en richt je je eerder op het onboardingstraject en de verdere interne communicatie? Er is geen “one fits all”- aanpak. Bekijk altijd welk soort video het best past voor jouw bedrijf en wat jij wil bereiken. Je maakt je video altijd voor een bepaalde doelgroep die je zo goed mogelijk probeert aan te spreken. Als dat gelukt is, dan is je missie geslaagd.

Essentiële ingrediënten van een goede video

Het gezegde luidt niet voor niets “eerst zien en dan geloven”. Via video geef je een unieke blik achter de schermen van je bedrijf en laat je de kijker kennismaken met je medewerkers. Zo krijg je meteen een idee van hoe team eruit ziet en hoe het is om er te werken. Laat dus zeker zien wat je bedrijf doet en wat het uniek maakt. Je EVP’s geven een klare blik op je bedrijfscultuur en moeten hier absoluut naar voren komen. Laat zien waar het bedrijf voor staat en wat de waarden zijn zonder ze letterlijk te benoemen. Zo toonden we voor Unilin dat “onmogelijk” niet in het woordenboek van de medewerkers staat.

"Wij hechten er veel belang aan dat een video uniek is en dus niet inwisselbaar door er een ander logo op te plakken.”

"Wij hechten er veel belang aan dat een video uniek is en dus niet inwisselbaar door er een ander logo op te plakken.”

JEFF ART DIRECTOR

Medewerkers als acteurs

Wat het altijd goed doet, is eigen medewerkers inzetten als acteurs in je video. In de bedrijfsfilm van Agristo wordt enkel het hoofdpersonage gespeeld door een acteur, alle figuranten zijn medewerkers. Het mogen dan wel geen professionele acteurs zijn, maar ze vormen wel een grote meerwaarde voor je video. De medewerkers zijn altijd (terecht!) trots en delen het resultaat van hun inspanningen massaal op hun eigen sociale media, wat bijdraagt aan de verspreiding van de video: win-win! Daarnaast is het natuurlijk ook de ideale manier om de gezichten van je bedrijf te tonen.

"We starten vaak met een interne casting waardoor je al wat buzz creëert onder de medewerkers.”

"We starten vaak met een interne casting waardoor je al wat buzz creëert onder de medewerkers.”

AMBER CREATIVE COPYWRITER

Video klaar, employer branding in orde! Nu kan je met een gerust hart achterover leunen en relaxen. Niet dus. Employer branding is geen sprint, maar een marathon. Je moet blijven moeite doen om je brand te onderhouden. We willen niet enkel kortstondig de aandacht trekken, maar een imago creëren en voor visibiliteit zorgen zodat jouw merk permanent in het hoofd van de mensen zit.

Wil jij dat bereiken met behulp van een onvergetelijke employer branding video?
Neem dan snel contact met ons op en voor je het weet schitter jij in de video van jouw bedrijf!

samenwerken?

bekijk ons werk

  share on socials

  Art director?
  Apply & join us next year in Barcelona
  Art director?
  Apply & join us next year in Barcelona

  *zei niemand ooit. Wees gerust: wij sturen je enkel af en toe een nieuwsbrief. Eentje die je graag zal lezen, nog wel. If not, even goeie vrienden.

  spam me*spam me*